Κρασί-Ερασιτέχνης Οινοποιός

Κρασί-Ερασιτέχνης Οινοποιός

Κρασί-Ερασιτέχνης Οινοποιός

Οδηγίες (by viovas)

Αφού κάνουμε την κατάλληλη επιλογή μούστου ή έτοιμου κρασιού πρέπει να γίνει η ζύμωση και η αποθήκευση του μούστου η απλά η σωστή αποθήκευση του έτοιμου κρασιού.

Το ανοξείδωτο δοχείο είναι η καλύτερη λύση για το κρασί και ιδανικό για το λευκό και ροζέ κρασί. Αλλά και το κόκκινο κρασί μπορεί να γίνει στο ανοξείδωτο βαρέλι και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Το ανοξείδωτο δοχείο έχει την ευκολία του πλυσίματος και της αποθήκευσης, αφού όταν τελειώσει το κρασί μας μπορούμε να το πλύνουμε και να το βάλουμε στην αποθήκη. Για το λόγο αυτό είναι ιδανικό για όσους μένουν σε διαμέρισμα και δεν έχουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.

Επίσης μπορεί να Χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά για την φύλαξη ελαιολάδου , μελιού και οποιουδήποτε άλλου υγρού ή στερεού τροφίμου. Οταν τελειώση η ζήμωση του μούστου θα πρέπει να σφραγίσουμε αεροστεγώς το έτοιμο πλέον κρασί. Γι αυτο υπάρχουν αρκετοί τύποι κλεισίματος του κρασιού στο ανοξείδωτο δοχείο.

  • Ο ένας είναι με πλωτήρα ελαίου, ένα καπάκι Inox με διάμετρο μικρότερη από τη διάμετρο του κυλινδρικού ανοξείδωτου δοχείου που στέκεται στην επιφάνεια του κρασιού, σε επαφή με αυτό και με τη βοήθεια λίγου παραφινέλαιου δεν αφήνει το κρασί να έρθει σε επαφή με το οξυγόνο

  • O άλλος είναι με πλωτήρα αέρος (πνευματικός) που κλείνει αεροστεγώς το κρασί. Ο δεύτερος τρόπος είναι ακριβότερος και φεύγει λίγο από από τα επίπεδα του ερασιτεχνισμού. Μπορείτε να γεμίσετε το βαρέλι σας με μούστο ή έτοιμο κρασί.

Το προϊόν προστέθηκε με επιτυχία στη σύγκριση